”De Gule” overvandt ikke chokstart

30. november 2012

AC Horsens’ gode stime mod SønderjyskE blev brudt her til aften, hvor sønderjyderne vandt med 3-1 på CASA Arena Horsens. SønderjyskE scorede til 1-0 og 2-0 i det 10. og 13. minut, og den start havde hjemmeholdet svært ved at svare igen på.

Det begyndte ellers lovende for AC Horsens, for spillerne viste masser af vilje, snert i nærkampene og løbevillighed i kampens indledende fase, og André Bjerregaard fik en gylden mulighed for at bringe hjemmeholdet foran efter to et halvt minuts spil. Han var alene igennem med Kenneth Stenild, men den tidligere AC-keeper trak det længste strå, og André Bjerregaard blev tacklet i skudøjeblikket, da han var først over returen. Bolden blev efterfølgende clearet på stregen.

I den modsatte ende viste SønderjyskE nærmest skræmmende effektivitet ved at score på deres to første chancer i kampen. I det 10. minut fandt Daniel Christensen Tommy Bechmann, der havde taget et godt løb, og han sendte bolden under Frederik Rønnow. Tre minutter senere havnede en afslutning fra Lasse Vibe hos Eyjolfur Hedinsson inde foran mål, og han kunne sende bolden det sidste stykke over stregen. I denne periode så den gule defensiv alt andet end pålidelig ud, og ingen kunne have brokket sig over en større sønderjysk føring ved pausen. I det 18. minut var der usikkerhed ad flere omgange foran AC-kassen, men AC Horsens slap med skrækken selvom bolden landede på overliggeren og trillede i det lille felt. Fire minutter senere kom Frederik Rønnow godt ud og pillede glansen af en SønderjyskE-omstilling. Lasse Kryger havde AC Horsens’ bedste forsøg før pausen, da han foretog et godt løb og modtog bolden fra Troels Kløve, men afslutningen havnede i sidenettet.

Mads Agesen blev skiftet ind i stedet for Janus Drachmann i pausen, og Johnny Mølby rokerede rundt på sine tropper. Mads Agesen gled ind i midterforsvaret sammen med Morten Rasmussen, Nabil Aslam skiftede position til venstre back, og Alexander Juel Andersen rykkede op på den centrale midtbane.

Det gule spil blev bedre efter pausen, men det brændte sjældent på foran Kenneth Stenilds mål. 20 minutter før tid tændte Henrik Toft et lille håb om point til hjemmeholdet, da han flot headede Martin Retovs følte indlæg i kassen, men glæden varede kun otte minutter. Indskiftede Bjørn Paulsen punkterede nemlig håbet om et gult point, da han modtog en dyb bold og udplacerede Frederik Rønnow.

Lasse Kryger kunne have skabt fornyet håb på banen og blandt publikum på lægterne, da han forsøgte at løfte Mads Agesens fremlægning over Kenneth Stenild, men bolden havnede uden for målrammen, og der faldt ikke yderligere mål.

Desværre måtte Thomas Kortegaard lade sig udskifte i det 23. minut med en forstrækning i højre baglår.