AC Horsens forlænger med Anders Wittorff


31. marts 2021

AC Horsens har forlænget aftalen med Anders Wittorff, der er cheftræner for klubbens U15-mandskab.

AC Horsens har for første gang nogensinde et U15-hold i U15 Ligaen, og Anders Wittorff har sammen med assistenttræner Frederik van Deurs, ført talenterne til en foreløbig placering midt i rækken.

Anders Wittorff blev træner i AC Horsens i sommeren 2016 og har arbejdet med både U13, U14 og U15, og han har netop færdiggjort A-træneruddannelsen – den næsthøjeste – hvor den afsluttende opgave bar overskriften ”The perfect goal – den taktiske scoring for 4-4-2 hold”.

Head of Coaching Claus Troelsen glæder sig over, at de gule talenter også fremadrettet får glæde af Wittorffs kvaliteter.

- Anders Wittorff har udviklet sig positivt på det fodboldfaglige indhold, hvor han har taget de største steps i sin udvikling, og A-træneruddannelsen har helt sikkert bidraget til det. Han er kulturbærer og en af vores egne trænere, og han øser gerne ud af sin viden og kommer med input, der sikrer et godt træningsmiljø. Han er den bedst egnede U15-træner til at gøre spillerne klar til den svære overgang til U17, for han har ærgerrighed til at vinde og evner at give det videre til spillerne. Man lægger selvfølgelig stadig vægt på udvikling, når man går fra U15 til U17, men det kommer til at handle endnu mere om resultater, og Wittorff har en smittende vinderattitude, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- På Akademiet arbejder vi meget på at favne staben omkring os, så vi kan gøre brug af assistenttræner, fysisk træner, ungdomsudviklingstræner, målmandstræner, Head of Performance og mig som Head of Coaching, og Anders er virkelig dygtig til at få det bedste ud af alle ressourcer. Han er mega skarp i forhold til at bruge de kompetencer, han har til rådighed, lyder det fra Claus Troelsen.

Anders Wittorff ser frem til at arbejde videre med den gule talentudvikling.

- Jeg er rigtig glad for at være en del af AC Horsens, og det er fantastisk at være en del af den udvikling, Akademiet har været igennem de seneste år. Vi har det rigtig godt i trænergruppen, hvor vi nørder, sparrer og udfordrer hinanden, så vi hele tiden udvikler os og sikrer den samme sportslige retning på tværs af akademiholdene. Derudover er der spillerne som, som i bund og grund er de vigtigste. De knokler hver dag for at blive dygtigere og i forhold til klubbens strategiplan med at producere spillere af egen avl til førsteholdet, så ser fremtiden lys ud, for der er masser af potentiale i de forskellige årgange på Akademiet, og det er sjovt at være en del af, fortæller Anders Wittorff.

Han har i forbindelse med A-træneruddannelsen kigget på, hvordan 4-4-2 hold mest hensigtsmæssigt og effektivt scorer deres mål, og hvordan han trænermæssigt kan give spillerne de bedste betingelser for at producere chancer og scorer mål blandt andet i forhold til prioriteringer i afslutningsspillet.

- Til min afsluttende opgave havde jeg lavet en analyse af 180 mål scoret af 4-4-2 hold, hvor halvdelen blev scoret af U17-hold fra AC Horsens, Atletico Madrid og FC København. Den anden halvdel af målene blev scoret af de tre klubbers seniorhold. Det var spændende at lave opgaven, fordi det lærte mig noget og interesserede mig. Hele forløbet omkring A-træneruddannelsen har været fedt, og vi var blandt andet på studietur i Borussia Mönchengladbach, hvor vi fik et indblik i, hvordan de gør i en topklub i Tyskland fra de små årgange til førsteholdet, fortæller Anders Wittorff og fortsætter:

- Vi har haft rigtig mange fodboldsnakke og diskussioner, og jeg har helt sikkert fået noget med i rygsækken. Det har været små fif til individuel træning, ledelsesstile, det holdtaktiske og andre måder at se og gøre tingene på. Jeg har sparret meget med vores U13-cheftræner Seamus omkring datadelen i opgaven, og vores ungdomsudviklingstræner Høeg har været god til at udfordre mig og tvinge mig til at få beskrevet og belyst tingene ordentligt i opgaven, lyder det fra Anders Wittorff.